Site Loader
explore

FAQ Refund Whatsapp

Home FAQ Refund Whatsapp

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”faq”][vc_column][tbay_title_heading title=”Berkenaan Refund?” buttons=”btn-default btn-outline”][vc_column_text]Pihak Ommafoody tidak dapat memaklumkan pelanggan di talian whatsapp sekiranya refund telah dimasukkan. Namun kami akan memastikan wang anda diproses dalam tempoh 3-5 hari waktu bekerja setelah butiran akaun anda diterima. Sila periksa semula akaun anda dalam tempoh 3-5 hari waktu bekerja.[/vc_column_text][vc_toggle title=”Kenapa pihak ommafoody tidak maklumkan sekiranya refund telah dimasukkan?”]Pihak kami tidak dapat memaklumkan kerana kami memproses 50-100 refund setiap hari dan diproses oleh jabatan akaun kami. Kami memohon agar anda memeriksa selepas tempoh 3-5 hari.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kenapa perlu masa 3-5 hari untuk refund?”]Tempoh yang diperlukan adalah kerana kami perlu membuat pulangan wang mengikut giliran. Kami hanya akan membuat pemindahan sekiranya butiran diberikan lengkap.

Walaubagaimana pun, jika anda memerlukan refund kurang dari 3-5 hari pihak kami menawarkan dua pilihan iaitu :

  1. Pemulangan secara cash dipejabat kami
  2. Kredit Store dimana wang anda akan dipulangkan ke akaun ommafoody anda.

[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kenapa perlukan butiran kad pengenalan?”]Butiran kad pengenalan digunakan kerana ianya adalah salah satu perkara yang dipinta oleh sistem online bankin kami untuk tujuan pengesahan. Sekiranya anda tidak selesa/setuju untuk proses ini, kami boleh mengembalikan pulangan wang dalam bentuk

  1. Kredit store (dimana anda boleh gunakan pada pembelian masa akan datang)
  2. Cash in hand (dimana anda boleh hadir ke pejabat untuk menerima wang anda)

Kami tidak akan membuat pulangan refund sekiranya tiada butiran kad pengenalan diberikan.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Kenapa tak refund ke kad kredit/debit saya semula?”]ommafoody.com tidak mempunyai teknologi sedemikian buat masa kini.

Kami akan menyediakan solusi tersebut apabila kami sudah bersedia dan mampu.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Bagaimana sekiranya refund saya lambat?”]Kami hanya proses refund dalam tempoh 3 hari dalam waktu pejabat bank (isnin-jumaat 9.00am-5.30pm) selepas anda mengisi butiran lengkap bank akaun anda. Sehingga kini, kami tidak pernah terlepas refund pelanggan. Namun berlaku kes dimana bank menolak pemulangan disebabkan butiran yang salah seperti :

  1. Nama pelanggan tidak sama dengan nama akaun bank didaftarkan.
  2. No bank salah
  3. No ic salah

Sekiranya perkara ini berlaku, kami perlu menghubungi semula pelanggan untuk dapatkan kemaskini butiran. Sekiranya anda masih tidak menerima refund anda selepas 5 hari waktu bekerja, sila whatsapp semula disini.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Bagaimana jika saya ingin memeriksa refund telah masuk atau tidak selepas 5 hari?”]Anda boleh merujuk akaun bank anda atau menghubungi kami di talian ## selepas 5 hari. Anda hanya perlu memberikan order dan kami akan memaklumkan sekiranya refund telah dimasukkan atau tidak.

Sila hubungi pada waktu pejabat iaitu Isnin-Jumaat 9.00am-5.00pm sahaja.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]